"Движение България на гражданите" (ДБГ) е решило да замрази членството си в Реформаторския блок (РБ), като прекратява участието си в органите на управление на коалицията.  

Според ДБГ в България има необходимост от силна демократична общност, която е готова да се противопостави на пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление.

ДБГ иска веднага дата за предсрочни избори

ДБГ иска веднага дата за предсрочни избори

Защото счита, че Борисов плаща на БСП за да остане на власт и то през Главчев и зависимост от Русия

Също така имало опити на част от членовете на Реформаторски блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията.

"Има недостиг на политическа воля за изграждане на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на корупционния и феодален модел на управление на общините", изтъкват от ДБГ. 

ГЕРБ и ДПС вкарват страната в черния списък на инвеститорите, скочи ДБГ

ГЕРБ и ДПС вкарват страната в черния списък на инвеститорите, скочи ДБГ

Нито ГЕРБ, нито ДПС, нито БСП имат моралното право да говорят за приватизационни престъпления

ДБГ упрекват партньорите си в РБ, че не желаят категорично незабавна оставка на Бойко Борисов и корупционното му управление, в това число насрочване на предсрочни парламентарни избори. 

От движението настояват за създаване на антиГЕРБ коалиция и на антиГЕРБ общности по места, които да са в основата на алтернатива на наложеното от ГЕРБ задкулисно управление.