Председателят на "Глас народен" Светльо Витков призова за политическо обединение в дясно.
Той категорично заяви, че ако няма такова обединение при следващите избори, те ще изчезнат от картата на дясното пространство.

Витков заяви, че десните трябва да спрат да си мерят егото и вместо това да се смирят, да седнат на една маса и да преговарят за обединение.

Според Витков от една страна ДСБ преговарят с "Да, България", а от друга страна има диалог на партиите от Реформаторския блок, но това едва ли ще доведе до съществени резултати - "я вземат 4%, я не".
По думите му, дори и да влязат в управлението, тези партии няма да могат да прокарват политики и силата да вземат решения. "Когато имаш над 10%, тогава вече имаш електорална мощ да седнеш наравно с другите големи партии", обясни Витков.

От своя страна зам.-председателят на "Глас народен" Венци Мицов заяви, че разпокъсаните малки партии могат единствено да бъдат заложници в голямата драма на ГЕРБ, БСП и ДПС. По думите му десницата има само един враг - самата десница. "За да покажем на хората, че има смисъл да гласуват за нас, ние трябва да бъдем заедно", призова Мицов.