Този път БСП няма да бъдат симпатичните втори на изборите, а този път ми се иска и ми се вярва, че БСП ще се представи така, както очакват българските граждани. Това заяви председателят на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски в сутрешния блок на БНТ.

Според него най-важното на изборите е високата избирателна активност. Високата избирателна активност ще бъде оръжието, с което ще бъде преборен купеният вот, корпоративният вот и вотът на тези, които плашат българските граждани, подчерта Свиленски и призова за активно гласуване.

Българите трябва да знаят, че гласуването е като обикновен ден като в ежедневието и ходенето до секцията за гласуване е като ходенето до магазина, обясни той. По думите му, когато се вземат предпазните мерки с маска и ръкавици, няма нищо опасно в гласуването.

БСП не вижда желание в ГЕРБ да се проведат честни и почтени избори. Ние предлагаме видеонаблюдение във всяка секция в изборния ден, изчистване на изборните списъци и дано управляващите приемат тези предложения, за да може да има един честен вот, който да отговаря на хората, които са отишли да гласуват, настоя Свиленски.

За наблюдение на изборите БСП предлага своите членове в СИК

За наблюдение на изборите БСП предлага своите членове в СИК

Корнелия Нинова: Отказът на Слави Трифонов е негово право

Той изтъкна, че при една от обиколките си в страната е разбрал, че депутат от ГЕРБ използва като феодално владение област Хасково, като дори сложил камери на клуба на БСП, за да наблюдава кой влиза и кой излиза. Този депутат бил известен в областта под псевдонима "Семката", като Свиленски запита ГЕРБ дали има такъв депутат в Хасковска област.

Той посочи, че ГЕРБ унищожили държавността в България. БСП е единствената партия и сила, която може да върне държавността и да смени модела на управлението в България. БСП излизат с открити чела и очи пред българските граждани за изборите.

Свиленски увери, че ръководството на "червените" спазва устава и програмата на партията. Ако БСП спечели изборите, тогава вече започва истинската политика. Нормалното било председателят на партията да бъде кандидат за министър-председател.

Той настоя всички политици и политически сили да се борят за правителство и парламент, които да са в интерес на хората.

За това дали БСП ще подкрепи президента Румен Радев за втори мандат, Свиленски призова първо да минат парламентарните избори и тогава да се говори за президентските.

Гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина, успокоява Нинова

Гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина, успокоява Нинова

БСП обсъди с още 14 партии и сдружения фронта си за честни избори