Николай Свинаров, който преди дни напусна НДСВ, коментира пред БНР, че е нормално премиерът Сергей Станишев да казва, че не се налагат смени на министри.

„Защото ако премиерът каже обратното, това вече ще бъде началото на смяната. Може би периодът още не дошъл. Моите очаквания бяха за преди Коледа, но може би промените ще останат за януари", заяви Свинаров.

Следващата седмица да бъде регистрирана нова парламентарна група от напусналите НДСВ народни представители, каза Свинаров.

„Нашите очаквания са през следващата седмица да регистрираме парламентарна група. От тук нататък дали това ще има и своето политическо и извънпарламентарни измерение - предстои да видим", допълни Свинаров.

Припомняме, след като във вторник (27 ноември) жълтата партия напусна Атанас Щерев и колегите му  Пламен Панайотов, Борислав Ралчев, Борислав Великов и Владимир Дончев бяха изключени, в сряда по собствено желание подадоха оставките си Николай Свинаров, Ваня Цветкова, Лидия Шулева и Татяна Калканова, Валентин Милтенов и Илко Димитров. На 29-ти и депутатката Кръстанка Шаклиян е депозирала оставката си.