Българският парламент сътвори поредния законодателен шедьовър. По този начин от Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива иронично коментират вчерашното гласуване на второ четене на отлагането на Закона за горивата.

Според организацията мнозинството е успяло да бламира собственото си правителство, което предлагаше да се отложи влизането в сила на Закона за горивата с шест месеца.

От сдружението определят като "козметични" гласуваните промени по отделни членове на Закона след окончателното отлагане на наредбата за неговото прилагане.

Окончателно отложиха Закона за горивата
Обновена

Окончателно отложиха Закона за горивата

Валери Симеонов вижда в закона опасност

На широката публика й стана ясно, че този Закон няма да бори "сивата" икономика, така както тръбеха неговите вносители, а ще помага на едрия капитал, ще лобира за него, за да може да важи правилото "Богатите стават по-богати, а бедните по-бедни", посочва се в позицията на организацията.

Според сдружението вече ясно се е очертал силуетът на другата държава, която ще подрежда фигурите на шахматната дъска, сменяйки министри и премиери.

"Мафията си има държава!", отсичат от сдружението.

Те посочват Валери Симеонов като единственото позитивно нещо в тази ситуация. Според сдружението той е различният политик, който се е опитвал да "води заслепените депутати с финикийски знаци като самуилови войничета". Те обаче така и не го чуха, посочват от организацията и упрекват, че депутатите са насочили народа към поредната пропаст.

"Преди да паднем в бездънната яма, изкопана от поредния лобистки закон, искаме да кажем: Валери, благодарим ти!", завършва в позицията на сдружението председателят Иван Кашилски.

Отлагането на закона за горивата било чадър над сивата икономика
Обновена

Отлагането на закона за горивата било чадър над сивата икономика

Новите изисквания ще влязат в сила от 28.07.2019 г., приеха на комисия