Депутатите гласуваха на второ четене отлагането на Закона за горивата.

Социалистът Румен Гечев се ядоса, че този закон за пореден път е в дневния ред на парламента.
На луди ни направихте, обърна се той към мнозинството.

Първо законът беше гласуван, така че трябваше да влезе в сила в края на този месец. После, след недоволството на малките търговци и превозвачи на горива и собственици на бензиностанции, действието му бе отложено.

Караниколов иска бизнесът с горивата да се разбере

Караниколов иска бизнесът с горивата да се разбере

Трябва да се изчака какво ще бъде гласувано в НС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък настоя депутатите да се покажат и да приемат чисто нов закон за горивата. Всички трябвало да се обединят около изписване на несъвършенствата с нормативната уредба. Според него този закон е бил опасен за част от бизнеса.

Тези текстове са вредни, отсече бившият вицепремиер.

Рамадан Аталай от ДПС пък посочи, че мнозинството не знаело какъв закон приема.

За малкия бизнес вече няма никакви ограничения, било финансови, било административни да се впишат, коментира след гласуването шефът на парламентарната комисия за борба със сивия сектор и контрабандата Емил Димитров - Ревизоро.

Останало да се уредят легалните бензиностанции, които са регистрирани и работят в гражданския оборот, поясни той.

Отлагането на закона за горивата било чадър над сивата икономика
Обновена

Отлагането на закона за горивата било чадър над сивата икономика

Новите изисквания ще влязат в сила от 28.07.2019 г., приеха на комисия

Припомняме, т.нар. Закон за горивата предизвика протестите на дребните търговци и превозвачи още през пролетта на миналата година.

Изготвеното от Емил Димитров - Ревизоро законодателство срещна съпротивата и на редица организации в лицето на АИКБ, КРИБ, Българската строителна камара, Минно-геоложката камара и други.

Твърда подкрепа за законодателството имаше от Българската петролна и газова асоциация (БПГА), както и от Българската стопанска камара.

След протести и спешни срещи на различните страни, включително и при премиера Бойко Борисов, бе взето решение влизането в сила на закона да се отложи с 6 месеца, за да може в Наредбата, която го съпътства, да бъдат внесени промени.

Решението, макар и трудно, мина и през ресорните комисии, макар че във вторник депутатите изпаднаха в юридически колапс, когато в комисия се оказа, че гласуват решение за отлагане на закон, влязъл в сила ден преди това.

Организации твърдо изпращат на поправка Закона за горивата

Организации твърдо изпращат на поправка Закона за горивата

Срещата с министър Караниколов не даде резултат и законът тепърва ще се обсъжда