Няма да се месим във вътрешните процеси на БСП и действията на новото ляво обединение не могат да бъдат тълкувани като елемент на намеса в отношенията на социалистите.

Това заяви лидерът на Движение21 Татяна Дончева пред БиТиВи за предстоящото ново ляво обединение, в което влиза именно и Дончева.

По думите ѝ Корнелия Нинова да прави каквото поиска. Ние сме направили партии преди 10 години и в тези партии членуват стотици хора, които не могат да се преместят от днес за утре. Поканата да се върнем в БСП е само ПР от Нинова и нейния кръг да отиграе нещо в дадената ситуация, коментира Дончева.

Според нея с това ръководство на БСП не може да се реши въпроса за голямо ляво обединение в редиците на червените. Иначе поканата за новото ляво обединение е направена от Костадин Паскалев, президентът Георги Първанов нямало да има водеща роля в него.

Дончева не иска новото ляво обединение да тръгва с голяма кошница и напомпано самочувствие, а да се даде тон за една сериозна политика на база изградено доверие. Темата с кодове, машините и дали ще се осигурят честни избори е важен въпрос. Не е достатъчно да каже някои, който минава за авторитет, че не е възможно да бъдат манипулирани машините, каза още Дончева по отношение на промените в Изборния кодекс.

Върнете се под крилото на БСП, зове Нинова бивши червени гласове

Върнете се под крилото на БСП, зове Нинова бивши червени гласове

Конгресът на БСП остава февруари месец