Една от основните причини БСП да ги няма в парламента в сряда беше нежеланието на партията и на лидера им Корнелия Нинова да ратифицират договора за присъединяване на Северна Македония към НАТО. Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред 130 младежи от ГЕРБ по време на откриването на десетия Зимен университет на младежката структура.

Цветанов посочи, че с това свое действие Нинова е вкарала БСП в историята като първата партия, отказала да участва в ратификацията на договор от такова голямо значение.

Според него влизането на Северна Македония в НАТО гарантира повече възможности за страните от региона. Той изтъкна, че това е станало възможно благодарение на българското председателство на ЕС.

Цветанов доволен, че Борисов не е тоталитарен лидер като Нинова

Цветанов доволен, че Борисов не е тоталитарен лидер като Нинова

Червените в ЦИК били хора на Миков, а Нинова искала свои кадри

С отсъствието на БСП от пленарната зала по време на ратификацията БСП за пореден път се отдалечиха от целите на европейските социалисти, коментира Цветанов и добави, че разбира защо Сергей Станишев открива предизборната кампания на ПЕС за европейските избори в Испания, а не в България.

"Станишев избра да открие кампанията на ПЕС при експремиера Санчес, който определя Мадуро като тиранин. Социнтернът, на който Корнелия Нинова е вицепрезидент, подкрепи Гуайдо за разлика от БСП и президента Румен Радев, които застанаха на руската позиция срещу Гуайдо. Нинова твърди, че е застанала на позицията на ООН и точно тук се вижда нейното двуличие. Ако БСП формират позициите си на базата на позициите на ООН, защо тогава БСП членува в ПЕС и в Социнтерна? Или защо Нинова и БСП бяха против Пакта за миграцията, който беше предложен от ООН?", попита Цветанов.

Според него Нинова е егоцентричен лидер, който спуска решенията еднолично и те се изпълняват под страх. Той посочи, че самите депутати от БСП смятат, че партията се отдалечава от европейските ценности.

Заместник-председателят на ГЕРБ допусна, че излизането на БСП от парламента ще е свързано и с генерирането на много нови фалшиви новини. Като пример Цветанов изтъкна срещата на Корнелия Нинова с кметове във Видин, за която тя твърдеше, че по нареждане на кмета й е отказан достъп до залата на Общинския съвет. Той припомни и тиражираната от Нинова информация, че детските градини трябвало да подават декларации пред ДАНС по Закона за мерките срещу изпирането на пари.

Цветанов с горещи молби към Нинова да не води БСП към пропастта

Цветанов с горещи молби към Нинова да не води БСП към пропастта

С тиражиране на лъжи нямало да се повиши рейтинга на столетницата

Цветанов заяви още, че вече разбирал защо БСП са си направили партийна телевизия - за да я превърнат в пропагандна машина за отразяване на фалшивите им новини.

По повод предстоящите европейски избори той призова младежите да бъдат внимателни в Интернет и да отсяват фалшивите новини от истинските. Срещите и разговорите ни с хората по места също са едно от силните оръжия срещу фалшивите новини, подчерта Цветанов.

Цветанов посочи още, че ГЕРБ ще се включи в европейската кампания на кандидата на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер.

Сигурен съм, че с Вебер, с Европейската народна партия и с българските евродепутати в следващия Европарламент България ще бъде още по-значима и нашият глас ще се чува от всички", заключи Цветанов.

Нинова: Само пленумът на БСП може да върне червените в пленарна зала

Нинова: Само пленумът на БСП може да върне червените в пленарна зала

БСП обявяват евролистата си през март