Това, което се случва в моята партия, е разчистване на някакви лични сметки, изключително жалко е и точно в периода преди изборите. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров в коментар на ситуацията в БСП и последното напрежение в червените редици след изключването на Георги Гергов от партията.

В студиото на БНТ Владимиров предупреди, че това вещае много тежка катастрофа на парламентарните избори, а за този извод не е нужно да си "някакъв голям гадател".

В последната една година единственото, с което може да се асоциира БСП, било вътрешнопартийната саморазправа.

Георги Гергов изключен от БСП

Георги Гергов изключен от БСП

Събрани са необходимите подписи

По думите му Корнелия Нинова се оказала много агресивна, злобна и първосигнална жена, която не търпи критика и чуждо мнение. Освен това според Владимиров Нинова се показва като идейно и организационно неподготвена. Като пример кметът на Перник даде идеята на Нинова за назначаването на 31 координатори.

"Много отдавна диалогът с нея е прекъснат и не по моя вина. Георги Гергов беше фасадата и тази жена се оказа изключително отмъстителна и злобна жена", допълни Владимиров.

Той заяви, че не знае дали Нинова е печелила избори срещу ГЕРБ, но е ясно, че тя мрази хората, спечелили избори срещу ГЕРБ. Неговият корен е прекалено дълбок в БСП, за да може една жена като Корнелия Нинова да го изключи от партията.

Пернишкият кмет готов да даде на Нинова рецептата за победа над ГЕРБ

Пернишкият кмет готов да даде на Нинова рецептата за победа над ГЕРБ

Корнелия Нинова живее в неин си свят, тя си е самодостатъчна

Според Владимиров Нинова разчита на бивши седесари в партията, а не на автентичните социалисти. "Този седесарски период ще приключи след изборите, след катастрофата, която се очертава, но погромът, който направи Нинова, на БСП ще тежи много дълго", предупреди Станислав Владимиров.

Тежкият седесарски период, който предстои пред БСП, ще бъде обаче оздравителен и то не само за БСП, но и за България, каза още пернишкият кмет.

Припомняме, че кметът на Перник Станислав Владимиров също бе в конфликт с лидера Корнелия Нинова, когато поиска и прие помощ от Министерски съвет за начина на преодоляване на водната криза в града, настъпила дни след като той встъпи в длъжност. Криза в отношенията с ръководството на партията имаше и само преди месец, когато ръководството на БСП се разграничи от реформата, която Владимиров предложи. 

БСП изгони свой депутат, набил председател на общински съвет на БСП

БСП изгони свой депутат, набил председател на общински съвет на БСП

Изгоненият е Иван Иванов, нападният е Валентин Вълчев