"Аз имам добри отношения с премиера, но надолу по веригата ми става все по-трудно, когато трябва с даден чиновник да решим даден казус." Toва заяви в сутрешния блок на Би Ти Ви кметът на Перник Станислав Владимиров по повод водната криза в миньорския град.

Той не отговори на въпрос дали вярва на регионалния министър Петя Аврамова, а настоя, че не става въпрос за вярване или не, а кой и как реагира в дадената ситуация.

Кметът на Перник убеждава: БСП не се заиграва със страховете на хората

Кметът на Перник убеждава: БСП не се заиграва със страховете на хората

"Надявам се да няма лични нападки и сблъсъци"

"Премиерът, виждайки, че кризата в Перник се задълбочава, взе всичко в свои ръце и този много пряк контакт с мен и местната власт направи така ние да начертаем краткосрочни и дългосрочни мерки за водната криза в Перник", категоричен беше кметът на миньорския град.

Новото водоподаване в града е болезнена мярка, хората не я приемат добре и не може да мине без това. В най-студените месеци хората трябва да имат достъп до вода, защото това са най-критичните месеци.

Трудно старата пречиствателна станция може да обработи замърсяването на водата, предупреди градоначалникът. 

Искат Перник по-скоро да избере изпълнител на аварийните дейности

Искат Перник по-скоро да избере изпълнител на аварийните дейности

Продължава ремонта на другата авария в пернишкия кв. "Църква"

По думите му в момента има дефицит на добри кадри на водния режим, които да го подават добре. Трудно се смогва заради лошата организация и липсата на добрите кадри във ВиК-Перник, подчерта Владимиров.

Борисов дава на Перник още 30 млн. лв. за справяне с ВиК кризата

Борисов дава на Перник още 30 млн. лв. за справяне с ВиК кризата

"Стават 35 млн. лв. дотук"

Според него една психоза и допълнителни емоции в настоящата критична ситуация могат да се окажат в повече.

В цялата болезнена ситуация кметът на Перник е имал доста голяма активност в разговорите с Министерския съвет и премиера Бойко Борисов, защото перничани ще изживеят болезнено кризата, но в стратегически план има стара амортизирана канализационна водопроводна мрежа в целия град. Владимиров е доволен, че премиерът го е разбрал и ще бъде подменена почти цялата водопроводна мрежа в миньорския град.

Той отчете, че огромната администрация е голям проблем на държавата и всяко едно правителство има за цел да се справи с "тази огромна тромава машина", но за съжаление това не се вижда.

"Ако бяхме въвели воден режим в Перник през лятото, сега щяхме да имаме добро количество вода и хората нямаше да бъдат подложени на това изпитание", смята Владимиров.

Борисов видя февруарски сценарий за водните кризи

Борисов видя февруарски сценарий за водните кризи

Борисов е наредил да се провери приватизацията на ТЕЦ-а