Мъгла около преговорите за ротацията. Надежда Йорданова от ПП-ДБ не коментира има ли напредък в кулоарите на Партийния дом. Не зная, не участвам в преговорите, кратко заяви и Никола Минчев от ПП-ДБ.

Явор Божанков също бе лаконичен. Каза, че парламентарна група щяла да обсъди хода на разговорите в сглобката. Не зная, посочи и Владислав Панев от ПП-ДБ.

БСП се надяват изобщо да няма правителство. Това стана ясно от коментара на Борислав Гуцанов по повод слуховете, че вече има договорка, която включва и отстраняването на Тодор Тагарев от поста военен министър.

Господин Тагарев, когато и да си тръгне е късно, категоричен бе червеният депутат. По думите му Тагарев се държал като военен министър на Украйна, не на България. Този кабинет е опасен за България, а Тагарев е по- малкият проблем, смята Гуцанов.

Днес държавният глава трябваше да връчи мандат на Мария Габриел за съставяне на правителство след проведените консултации. Заради кончината на Патриарх Неофит и обявения двудневен национален траур това бе отложено за понеделник. Сутринта и лидерът на ГЕРБ не застана пред медиите, обяснявайки, че е дошъл само да се регистрира за началото на пленарния ден и бърза за партиен ангажимент в Пловдив.

Румен Радев отлага връчването на мандата

Румен Радев отлага връчването на мандата

Първият мандат ще бъде връчен в понеделник в 12 часа