Може ли Бойко Борисов да обясни защо кърпи улиците на София като клошарски панталон и кога ще остави столичани спокойно да се придвижват в града си?

Това е един от поредните въпроси в поредицата от по 10 питания на претендента за кмет на столицата Константин (Тити) Папазов към настоящия кмет и кандидат за нов мандат Бойко Борисов, съобщи mediapool.bg.

„В кой европейски град, освен София, има тържествена церемония по откриването на парче асфалт, пешеходна пътека или светофар?" - пита още Папазов.

По време на днешната дискусия с участието на претендентите за кметския пост в София Папазов връчи нови 10 въпроса към Бойко Борисов на председателя на ГЕРБ Цветана Цветанов, тъй като самият Борисов не присъства лично.

До момента сегашният столичен кмет не е дал отговор на въпросите на  Папазов.

След като се впусна в кметската надпревара, Папазов обеща, че всяка седмица ще задава по 10 въпроса към Борисов за двугодишното му управление. 

Баскетболният треньор се интересува колко тържествени церемонии за откриване на пешеходни пътеки и светофарни уредби ще режисира Борисов в предизборния период и ще отчете ли средствата за тяхното изграждане като разходи за предизборната си кампания.

Друг въпрос, който Папазов отправя към Борисов, е за броя на замените, внесени лично от кмета в Общинския съвет.

"Защо Бойко Борисов иззе парите за 2007 г. за ремонт на вътрешни квартални улици? Защо опитът бул. "Стамболийски" да се превърне в достъпен за хората с увреждания е напълно провален и колко пари на софиянци са били безполезно похарчени за това?" - гласи друг от въпросите на Папазов.

Той пита още кога кметът ще изпълни обещанието си да бъдат ремонтирани и обновени детските площадки в столицата и колко от тях са получили сертификат за техническа и експлоатационна годност?

Претендентът за кметския пост се интересува изпълнил ли е Бойко Борисов обещанието си за изграждане на нови домове за възрастни хора, домове за временно настаняване и дневни центрове за деца.

За колко време Бойко Борисов и ГЕРБ ще оправят българския народ - за 700 дни, за два мандата, в рамките на това поколение (сроковете са според публикуваната програма на ГЕРБ за управление на държавата) и може ли Б. Б. да обясни защо техния (на ГЕРБ) плосък данък е „по-истински" от този на тройната коалиция. Защото е по-данък или защото е по-плосък?" - завършва  Папазов.