Без подкрепата на ГЕРБ няма как да бъде избран кабинет в рамките на този парламент, а и в рамките на следващия, ако изборите са след 2-3 месеца, заяви острието на ГЕРБ Тома Биков пред БНТ.

Според него хора като проф. Габровски могат да изчистят сътвореното от политическия елит през последните 2-3 години. Ние го предлагаме, за да дадем решение на кризата с доверието, която предизвика политическата криза.

Биков определи проф. Габровски като един от малкото останали авторитети. "За нас е чест, че стоим зад проф. Габровски, че той прие поканата да приеме първия мандат," каза депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той разкритикува "Продължаваме промяната" ПП, че поставят условия, за да бъдат подкрепени, което по думите издава "неадекватност и некомпетентност".

Йордан Терзийски, ПП: Забавиха мандата, за да приемат хартиената бюлетина

Йордан Терзийски, ПП: Забавиха мандата, за да приемат хартиената бюлетина

ПП оставала вярна на избирателите си

"Ние не сме търсили тяхната подкрепа. За нас "Продължаваме Промяната" не е формация, на която по принцип може да се разчита за нещо. Ние сме предложили решение на политическата криза, който го отхвърля - има ангажимента да предложи по-добро решение от нашето. Ако не го направи - означава, че е действал безотговорно", заяви Тома Биков.

По думите му, ако има нови избори през март, политическата криза ще се задълбочи и ще бъде по-трудно да се сформира управление. Тогава не се очаква да се появят качествено нови хора, а конфликтът между партиите ще се задълбочи.

Той като член на Комисията по културата определи като проблем, че от две години например не е приет нито един важен закон в областта на културата.

Тома Биков каза още, че са предложили възможно най-доброто решение в лицето на проф. Габровски. Ако има нещо по-добро от нашето предложение, да заповядат, не виждам как ще го направят. Ако третият мандат излъчи проф. Габровски за кандидат-премиер, съвсем логично е да го подкрепим, коментира Биков.

Борисов ще иска Габровски и за третия мандат

Борисов ще иска Габровски и за третия мандат

Той не спести критики срещу ПП