Първата политическа сила трябва да определя формулата на управление, а не да работи по чужда такава. Това заяви пред БиТиВи депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той отбеляза, че ГЕРБ никога не са отказвали разговори с когото и да било. По думите му партията зове за възстановяване на политическия диалог. Биков подчерта, че ГЕРБ ще откликне на поканата на ПП-ДБ за разговори. Според него ДБ има желание за конструктивен диалог, за разлика от ПП.

Тома Биков смята, че декларацията на ПП-ДБ е трябвало да бъде предложена преди връчването на първия мандат, а не сега. В първият ден на това НС казахме, че има 2 варианта - правителство на споделената отговорност с политически лица или предсрочни избори. Готови сме да подкрепим декларацията, но не променяме решението си за мандата, подчерта той.

Няма връзка между гласуването на проектокабинета кабинета Желязков и разпада в ДПС. Напрежението в ДПС го е имаше още преди да бъде излъчен проектокабинета. Те бяха заявили подкрепа за правителство с първия мандат, но не я дадоха в пълнота, отбеляза Тома Биков.

България трябва да се стабилизира и да излъчи стабилно управление. Трябва да отидем на предсрочни избори. Няма условия за стабилно правителство. Опитът за съставяне на кабинет в това НС може да се задълбочи политическата криза.

ГЕРБ откликват за разговор, но да не се губи време на хората

ГЕРБ откликват за разговор, но да не се губи време на хората

ПП-ДБ не са еднолични антикорупционери