Днес пред БНТ Томислав Дончев, заместник-председателят на ГЕРБ, изяви надежда за баланс партньорство между ГЕРБ и ПП-ДБ, ако двете партии отново седнат на една маса на преговори.

За отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ Дончев посочи: "Ако една връзка е станала невъзможна, кой е виновен - този, който я прекратява или този, който я е направил невъзможна?"

По процедурата за назначаване на служебен премиер Дончев отказа да посочи предпочитания. "Нека Радев прецени", заяви той и допълни, че се надява служебният премиер да не разгрява политическите страсти, за да се проведат след него едни честни избори.

Според него изборът на Росен Желязков за служебен премиер би породил съмнения в честността на изборите и непрекъснати коментари, че ГЕРБ владее служебното правителство.

"Нека има служебно правителство, което изглежда максимално неполитическо и да направим едни спокойни и честни избори", заяви той.

Димитър Радев не казва ще приеме ли да е служебен премиер

Димитър Радев не казва ще приеме ли да е служебен премиер

Срещите при президента за служебен премиер стартираха

Томислав Дончев също засегна темата за навлизането на България в Еврозоната. Ние, в момента, на 1 януари 2024 г. трябваше да сме влезли в Еврозоната. Да ви припомня ли? Чия е вината,", заключи той.