Томислав Дончев има доверие в антикорупционната комисия като българска служба, избрана по регламентирания от закона ред. Скоро ще имаме яснота дали някой от замесените в скандалите е виновен, прогнозира Томислав Дончев пред bTV.

По отношение казуса с къщите за гости, построени с европейски средства, а използвани като частни вили, Дончев коментира, че това е гнусна практика. Събира се финансова корекция от нарушителите, подчерта вицепремиерът.

Порожанов не знае къде на сайта е списъкът с къщи за гости

Порожанов не знае къде на сайта е списъкът с къщи за гости

До края на деня го публикуват пак, ако не е на сайта

За предишния програмен период се налагат финансови корекции, които възлизат на много повече от 11 милиона лева - сумата, която нарушителите с къщи за гости трябва да изплатят на държавата, допълни Томислав Дончев.

Хубаво звучи особено в предизборна обстановка, но не е хубаво представител на държавата да говори по този начин. Това заяви вицепремиерът по отношение критиката на президента Румен Радев към правителството.

Вчера президентът заяви, че "Апартамент гейт" е само началото на вододела. Време е политиците да се заровят в задграничните офшорни сметки вместо в кошчетата за боклук в търсене на контрабандни цигари, призова Радев.

Според вицепремиера Дончев, президентът Радев е активизиран за изборите.

Започва проверка на всички къщи за гости, построени с евросредства

Започва проверка на всички къщи за гости, построени с евросредства

Главният прокурор нареди проверка и придобитите с финансова помощ от ЕС коли

Той се съгласи, че всеки публичен скандал с ключова фигура има пречистваща функция. "Това дава шанс на цялата правораздавателна система да си свърши работата", каза Дончев.

Българските служби се ровят навсякъде, търсейки престъпления, нарушения, злоупотреби. Реалната корупция няма как да се измери, а само усещането за нея, смята Дончев.

Порожанов сам поискал доходите и имотите на съпругата му да останат тайна

Порожанов сам поискал доходите и имотите на съпругата му да останат тайна

Проверката на КПКОНПИ е приключила с доклад за несъответствие