Апартамент гейт ще последва същата съдба като на "Ало, Банов съм". Това предизвиква недоволството на хората. От БСП ще обжалват решението на прокуратурата по казуса "Ало, Банов е!".

Това заяви депутатът от левицата Елена Йончева, която на 30 януари представи на брифинг информацията за министъра на културата Боил Банов, която по думите й е корупционна схема.

Спецпрокуратурата отказа да повдигне обвинения на Боил Банов

Спецпрокуратурата отказа да повдигне обвинения на Боил Банов

Липсвали достатъчно доказателства за престъпление за "Ало, Банов съм"

Според Йончева, за скандала "Ало, Банов е!" се подготвя същата съдба като на скандала "Ало, Ваньо". Тогава разследващият прокурор е получил като награда да стане шеф на КПКОНПИ (Пламен Георгиев - б.р.).

В тази връзка от БСП очакват и Апартамент гейт да бъде заметен по същия начин. Елена Йончева заяви, че аудиозаписът и представените документи в прокуратурата са били достатъчни за образуването на досъдебно производство срещу министъра на културата Боил Банов.

Дончев изпрати документи по аферата "Ало, Банов съм" в прокуратурата

Дончев изпрати документи по аферата "Ало, Банов съм" в прокуратурата

Той увери, че те не са негово лично разследване, а стандартна процедура

Депутатът-журналист подчерта, че следващата седмица от БСП ще представят пред медиите допълнителни документи, които са получили от регионалното министерство (МРРБ), за да докажат престъплението на Боил Банов.

На въпрос защо не е назовала източника на своята информация в сигнала до прокуратурата, тя обясни, че Законът и Конституцията й позволяват да не назовава източника си.

Два пъти бях в прокуратурата, за да съдействам по случая "Ало, Банов съм", каза Йончева.

Тя разясни, че ако са поискали, от прокуратурата имат всички средства да се сдобият с оригиналния запис.

БСП критикуват абсурдно високите тол такси

БСП критикуват абсурдно високите тол такси

Управляващите скрито са отворили офертите за концесията на летище "София"