Вицепремиерът Томислав Дончев изпратил информация до прокуратурата по аферата "Ало, Банов съм". Пред БНР обаче той заяви, че тази информация не е негово лично разследване, а стандартно разписана процедура.

"Тя се извършва при всяко съмнение за злоупотреби със средства от еврофондове. Подобна информация прокуратурата е получавала и при други случаи, поясни Дончев.

Той отбеляза, че е изпратил всичко, което е събрано в администрациите под формата на документи, проверки, доклади и което може да бъде от полза на прокуратурата за целите на разследването.

Скандалът "Ало, Банов" не е кауза за справедливост, а политически конфликт

Скандалът "Ало, Банов" не е кауза за справедливост, а политически конфликт

Това е удар срещу устоите на нацията ни, според проф. Христова

Томислав Дончев подчерта, че предоставя на прокуратурата информацията по аферата "Ало, Банов съм", в качеството си на вицепремиер, отговорен за усвояването на средствата от еврофондовете.

Той обаче отказа да коментира съдържанието на папката с документи.

Припомняме, че депутатът от БСП Елена Йончева представи запис от разговори на министъра на културата Боил Банов, с който го обвини в корупционна схема за опрощаване на поне 700 000 лв. на фирмата изпълнител за ремонта на Ларгото в София.

След представения запис главният прокурор Сотир Цацаров реагира светкавично, като се самосезира и нареди проверка.

По повод разкритията на Йончева бившият министър на културата Вежди Рашидов заяви в кулоарите на парламента, че е реагирал на случая с Ларгото и го е изпратил на съд още тогава.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък не пожела да коментира случая, като обясни, че Ларгото е предоставен на столична община за стопанисване и тя няма отношение.

Йончева констатира: Аферата "Ало, Банов е" е по модела "Борисов"

Йончева констатира: Аферата "Ало, Банов е" е по модела "Борисов"

По тази схема се правели далаверите в България

Изявление даде и самият Боил Банов, който заяви, че нямало опростени пари и ще съди всеки по трасето. Той обяви и готовността си да подаде оставка, ако тя му бъде поискана, тъй като "не е роден като министър".

Вчера обаче стана ясно, че премиерът Бойко Борисов го посъветвал да не бърза с оставката, а да обясни случая. С действията си министър-председателят показал, че стои зад Банов, смята самият министър на културата.

По-късно стана ясно, че скандалът "Ало, Банов съм" се е разрастнал и в МОН.  Ангел Ангелов, сочен за информаторът на БСП, отправи обвинения към ръководството на министерството на образование в упражняване на психологически тормоз.

Аз се казвам Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

Аз се казвам Боил Банов. Ще съдя всички по трасето!

Министърът бил рекетиран отдавна с тези записи