Край на противопоставянето и робуването на букви и абревиатури между партиите и създаване на почва за диалог. Това призова в кулоарите на парламента вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев.

"Партиите втора година не успяват да изпълнят основната си функция и волята на хората. Не могат да формират устойчиво управление, което да формира тези политики, които те са обещали на хората, което е голям проблем. Това фактически означава, че партиите не изпълняват волята на народа. И утре ще се появи глас, който ще каже, че партиите са безсмислени и парламентарната демокрация не е добър модел на управление. И изобщо демокрацията", направи минорна ретроспекция-прогноза Дончев, според когото спиралата от избори води до опасността партиите да станат излишни.

Янев се цели в двоен резултат, ще мисли за коалиция

Янев се цели в двоен резултат, ще мисли за коалиция

Български възход се опитвали да бъдат част от решенията, а не от проблемите

В следващия парламент основен фактор за съставяне на правителство ще бъде ГЕРБ, изрази увереност той. Партията на Борисов ще търси "тази формула, която ще направи възможно сформирането на управляващо мнозинство". Правителство трябва да има, но не на всяка цена, добави заместник-председателят на ГЕРБ.

"Не е ясно за какво се борят партиите, единственото, което е ясно, против кого са. Тази война на буквите, едната абревиатура срещу другата абревиатура, не води до нищо добро", продължи разсъжденията си народният представител.

Костадинов не изключи сътрудничество с БСП в следващ парламент

Костадинов не изключи сътрудничество с БСП в следващ парламент

Възраждане сезира КС относно решението да се построят нови два реактора в АЕЦ "Козлодуй"

Според Дончев не БСП е ключът към следващото управление, защото ГЕРБ и социалистите имат дълбоки различия по фундаментални въпроси.

"Това би било някакъв тип аритметично мнозинство - този и този правят толкова. Което пак не води до нищо добро. Но споделям тезата, че дори да не водим съвместно управление, ние във всеки случай трябва да деескалираме проблемите. При всички случаи е разумно да питаме структурите, актива, какво мислим по тази тема (отпадането на забраната за коалиция с БСП - бел.ред.)."