С животинска тор и боклуци са засипани стълбите пред офиса на ГЕРБ - Стара Загора, а прозорците им са замеряни с яйца. Това е станало на 13 септември вечерта, алармираха от областното и общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Стара Загора.

Внесен е сигнал до Районна прокуратура - Стара Загора и в Областна дирекция на МВР - Стара Загора.

Според местното партийно ръководство по време на акцията деца са скандирали партийни лозунги.

Това е грубо нарушаване на обществения ред и посегателство върху общинска собственост. Считаме, че подобни действия са отвратителни, ненормални и неприемливи. Хора с деструктивно поведение не могат да бъдат алтернатива за управление на държавата и общината, се казва в позицията им.

От партията твърдят, че това е пореден вандалски акт, извършен от двадесетина души.

"През последните седмици те са провокирани от политическа партия "Възраждане" и гражданско движение БОЕЦ и от техните представители в Стара Загора Искра Михайлова и Митко Трайков. На 13 септември вечерта вандали засипаха стълбите пред офиса на ГЕРБ с животински тор, боклуци и хвърляха яйца по прозорците и вратата", пишат от управляващата партия.

Това ли са ценностите, които искаме да виждаме в утрешния ден, питат те.

В отговор на лозунга "Видими резултати", изписан от хората, поставили боклуците и който беше мото на кампанията на ГЕРБ за местните избори през 2015 г. от партията твърдят, че в Стара Загора през последните 9 години има видими резултати. Според тях се подобрява градската среда, образователна, културна, спортна и пътна инфраструктура, както качеството на въздуха и чистотата.

"Никой от партия ГЕРБ в Стара Загора не си е позволявал да противодейства на гражданските протести, защото те са част от демократичните права на хората. Демокрацията обаче означава всеки да има също и своите задължения и отговорности", уверяват от местното ръководство на управляващата партия.