Никой от министрите на влизане в Министерски съвет не благоволи да отговори на любопитните журналисти какъв подарък носи на премиера за рождения му ден.

По-късно обаче от парламентарната група на ГЕРБ дойдоха в Министерския съвет с подарък и торта, която изобразява магистрала. А "черешката на тортата" е валяк с човече, което го управлява.

По-късно премиерът Борисов каза пред журналисти, че е получил за рождения си ден торта и показа какво му е подарил Красимир Велчев - една малка ножичка - може би, за да прерязва с нея ленти.

Освен това Борисов каза, че е получил тигър с купа от Министерството на финансите, което било министерство на феновете.

От общините, с които бяха сключени договори по оперативна програма за селските райони му подариха вино.
Запитан за телето Борисов отговори: „Чух за такова теле, не съм го видял."

Сред влизащите в сградата на Министерски съвет бе забелязана особа носеща кирка с панделка, но Борисов каза, че не е получавал такъв подарък.

Стана ясно обаче, че кирката с панделката наистина е подарък за премиера и то от икономическия министър Делян Добрев, който в момента е в Хасково. Кирката е била внесена от служител на протокола.

На излизане от Министерски съвет Георги Найденов от Асоциацията на българските автомобилисти съобщи, че е подарил на премиера Борисов от името на Международната автомобилна федерация (ФИА) шлем с подписите върху него от Шумахер и Алонсо, които са ангажирани в инициативата за намаляване на жертвите по пътищата. Посланието на подаръка е да намалеят катастрофите с 50% до 2020 г.

Рожденият ден на премира беше уважен и от президента Росен Плевнелиев. На излизане от сградата на МС Росен Плевнелиев каза, че му е подарил спортни принадлежности, включително наколенки.