Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов е развеселен от брифинга на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Искам си кабинета Главчев и ще си сложа друг Калин Стоянов, така Тошко Йорданов тълкува казаното от лидера на ГЕРБ.

Всъщност Борисов и Пеевски забъркали ситуацията, обясни Тошко Йорданов, но пък и ПП-ДБ трябвало да мълчат, а другите трябвало да търсят решение.

Да се попълни домовата книга, настоя още Тошко Йорданов на влизане за председателски съвет в Народното събрание след вчерашната ситуация на отказ от страна на президента да назначи служебното правителство на Горица Грънчарова-Кожарева. Това обаче щяло да отнеме време, но до средата на септември при акъл и мобилизация може да се случи.

ИТН иска да се махне "тъпата поправка" за служебните кабинети, както се изрази Тошко Йорданов. Конституционният съд в момента е политически съд, отново коментира депутатът решението на съда за измененията в основния закон.

Промените в Конституцията заложили политически натиск със самото им приемане

Промените в Конституцията заложили политически натиск със самото им приемане

ПП, ГЕРБ и ДПС забъркали най-голямата юридическа каша

Странен председателски съвет отчете след това пред медиите Тошко Йорданов. ПП-ДБ видели Пеевски и си излезли. БСП казали, че тази парламент е изчерпан и нищо не трябва да решава.

ИТН иска да се попълни домовата книга и отново критикува сглобката. Който си е надробил попарката ще му занеса лъжичката да си я изсърба, така отговори на въпроса дали ще иде на срещата, предложена от ПП-ДБ.

Иначе председателският съвет бил като седянка, на която партиите си казали кой какво мисли. Кирил Петков и Делян Пеевски се скарали, защото депутатът от ДПС питал Петков вярно ли е, че преди време е седял на задната седалка на една кола със зам.-председателя на ДАНС Петър Петров, а на предната Калин Стоянов и го увещавали да е министър на вътрешните работи. Така че не разбирам за какво реве, подчерта Тошко Йорданов.

От думите на Тошко Йорданов стана ясно, че "Възраждане" не присъствали на съвета. Независимата депутатка Виктория Василева влезе в Народното събрание, но не стана ясно дали е присъствала.

Асен Василев доволен, че Борисов се отказа от Калин Стоянов за МВР шеф

Асен Василев доволен, че Борисов се отказа от Калин Стоянов за МВР шеф

Всички постове по домовата книга трябвало да започнат с честни конкурси

Борислав Гуцанов, председател на ПГ на БСП, коментира позицията на социалистите пред медиите също.

Не може по такъв безобразен начин да бъде променяна Конституцията, повтори тезата си Борислав Гуцанов след председателския съвет. В момента берем плодовете на съюза ПП-ДБ, ГЕРБ, ДПС, според него. Не може по такъв елементарен начин да се реагира, е позицията на червените относно призива на ПП-ДБ за бързо попълване на домовата книга.

Да изчакаме президентът да излезе с решение, настоя още червеният депутат.