ГЕРБ, ДПС и БСП имат цел да манипулират предстоящите избори с хартиена бюлетина в тяхна полза. Макар "Продължаваме промяната" и ДБ да го обръщат на партиен митинг. Това коментира пред БНТ Тошко Йорданов, зам.-председател от "Има такъв народ".

Той смята, че наличните машини у нас за гласуване подлежат на манипулация, не се прави и одит на "Информационно обслужване". ИТН иска да се направи такъв одит, за да "има спокойствие".

"Заради 4000 гласа не успяхме да влезем в парламента и няма кой да се обвини. Сега започва играта кой да е виновен, за да се ходи на избори", поясни Йорданов. За него потвърждение на това е, че "ПП и БСП сега са открили, че не се понасят и има лицемерие". Зам.-председателят на партията на Слави Трифонов е категоричен, че ако бяха влезли в парламента, първо нямало председателят му да е от ГЕРБ и второ - щяло да се формира правителство и да не се ходи на нови избори.

Тошко Йорданов смята, че изборите ще са март. ИТН ще събира експерти за определени дейности за явяване на следващите избори, посочи още той. В заключение той каза, че партията им все още е "за" президентска република.

По-строги изисквания за откриване на секция за гласуване в чужбина

По-строги изисквания за откриване на секция за гласуване в чужбина

ЦИК остава без обществен съвет