Повече от ясно е, че служебният кабинет е на ГЕРБ и ДПС. Отговорността да имаме служебно правителство на ГЕРБ е на ПП-ДБ и техните конституционни промени. Това заяви пред БиТиВи председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

По думите му ПП-ДБ реват срещу Калин Стоянов, а в същото време Кирил Петков се обажда на министъра на вътрешните работи, изисквайки с изборите да се занимава негови заместник, близък на съпредседателя на ПП.

Йорданов посочи, че няма доверие към процеса на организиране на избори у нас. Според него се създават много възможности за манипулация на вота. Той отбеляза, че машините са били компрометирани.

Йорданов отбеляза, че ИТН подкрепя напълно машинното гласувано, но с машини, които не могат да се манипулират. Изборите биха били малко по-честни, ако хората излязат масово да гласуват, смята той.

Депутатът посочи, че Петя Банкова, шефката на Агенция "Митници" е назначена от Асен Василев. По думите му анкетната парламентарна комисия ще има за цел да изясни има ли връзка между каналите за трафик и високите етажи на властта. Той е категоричен, че такива мащабни схеми за контрабанда, не могат да съществуват без протекция.

ИТН вижда в лицето на Главчев служебен премиер на сглобката

ИТН вижда в лицето на Главчев служебен премиер на сглобката

Конституцията била променена по желание на Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев