Премиерът Бойко Борисов дойде на празника  на Гигинския манастир и зояви, че е много доволен за обновяването на манастира.

Помолен да каже дали на днешната си среща с Платини са разговаря за корупцията във футбола у нас Борисов каза, че има 8 сигнала и службите работят по тях.

Той отказа да даде подробности за цената на газа и цената на АЕЦ "Белене".

Цената на газа ще пада. Това е факт, посочи Борисов и припомни вчерашните обяснения на Владимир Путин как се изчисляват цените по съответни формули.

Премиерът обаче не посочи с конкретни цифри и срокове за едно такова поевтиняване.

"Цената на газа ще пада.Но понеже това е между две търговски компании и те се опасяват, че ако почнат така една по една страните да намаляват газа, всички накрая ще ходят и ще искат да им намаляват газта. Затова се разбрахме да не говорим. Цената е падала и ще продължава да пада", обясни лаконично премиерът Борисов.

Много хора се мъчеха да пробият кордона от журналисти и охрана, за да стигнат до Бойко Борисов. Една възрастна жена почти успя. Тя му пожела да стане президент и да оправи България.
Той ще оправи България. Г-н Борисов ще оправи България, убедено повтаряше тя.

Отец Никанор благодари на премиера, че е уважил днешния ден и изтъкна, че той поема грижа за духовните нужди на народа.
Нещата и с пенсиите, и със заплатите са решими и преодолими", каза отецът, който преди да облече расото е работил на Уолстрийт.

На празника на манастира беше и финансовият министър Дянков.

Хубав ден, хубав празник, много е направено тук и държавата помогна. Явно се работи добре. Хубаво е, че има икономисти и тук, каза той.

Помолен да коментира факта, че отец Никанор идва от Уолстрийт Дянков заяви, че това е показателно, че икономисти и финансистите работят добре. Добре се приспособяват и помагат на България.

Отец Никанор припомни, че е заварил манастира пред разруха, а сега пред завършване  разширението.

Към манастира има голяма ферма с 88 животни. "Ток имаме от слънчеви панели - колкото даде слънцето, толкова харчим. Нямаме проблеми с ЧЕЗ", разказа още отецът.

Жителите на Гигинци, часове след като премиерът си тръгна от манастира, коментираха неговата визита

Пенсионер, който сега си пасе кравата сподели: „Я би му казал да смаже престъпността. Да я смаже до крак. Ама до крак да я смаже."
След малко той добави: „Крахът на България е у съдебната система. Съдебната система ни е най-голяма болка."