Националният флаг беше издигнат тържествено над Паметника на Незнайния воин по време на церемонията за 141-годишнината от Освобождението на България от османско робство.

Президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия Румен Радев прие Почетния гвардейски строй. Българският трибагреник беше донесен от петима гвардейци и издигнат тържествено под звуците на националния химн.

Бяха произведени и 20 артилерийски салюта в знак на почит за издигането на националното знаме. Беше положен венец на Паметника на Незнайния воин в памет и признателност за загиналите за Освобождението на България.

Стотици бяха гражданите, дошли да наблюдават тържествената церемония и да поднесат своите цветя, да отдадат почит към героите. 

Фанфари оповестиха началото на церемонията. В центъра на вниманието бяха строените под конец гвардейци, както и представителният духов оркестър.

По-рано в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" се състоя литургията по повод 141 години от Освобождението. Бяха отслужени молебен за здравето и преуспяването на българския народ и панихида за всички воини, дали живота си за българската свобода по време на Руско-турската освободителна война.