Председателят на парламента Цецка Цачева заяви категорично в кулоарите на парламента, че съпругът й няма отношение към приватизацията на „Булгартабак".

Тя съобщи, че той не заема отговорен пост в „Булгартабак", не е началник на някакво звено, отдел или друга структура в дружеството.

Съпругът ми е завършил Братиславския технически университет и има диплома за инженер - архитект, коментира Цачева и поясни, че той работи в „Булгартабак" по трудово правоотношение, за което не се изисква конкурсна процедура по назначаване.

По думите й съпругът й се занимава с узаконяване на недвижими имоти на „Булгартабак", които нямат акт 16, не са въведени в експлоатация и дори в е на командировка по оправяне на документите на такива имоти.

Категорично няма конфликт на интереси. От него нищо не зависи, тъй като той не е на пост, на който може да взима управленски решения, изтъкна Цачева.

Тя заяви още, че тъй като тя е постоянно ангажирана с работата си, а в семейството си има непълнолетен член, съпругът й е потърсил работа на нормално работно време.