Главният прокурор Сотир Цацаров е коментирал в Брюксел, че интересите на собствениците на медиите отравяли българския медиен климат, политиката и бизнеса в България, съобщава БГНЕС. Цацаров е на конференция на Европейския парламент.

"Българските медии са отровени от олигарсите, които стопанисват част от тях, а не от прокуратурата. Част от българските медии са отровени от това, че са принудени да защитават политическите и икономическите интереси на своите собственици. Това е отровата в българските медии. Няма аз да кажа кои са свободните медии, всеки непредубеден поглед по сайтове и вестници ще покаже кой чии интереси защитава", каза още Цацаров.

"На мнение съм, че всеки сайт в интернет трябва да осигурява пълна възможност за идентификация на хората, които коментират след дадена статия, за да се осигури възможност на засегнатите да търсят своите права от издателя", добави той.

„Анонимният, който подкрепя, е в жълто, а този, който не е в тона на статията, е в едно тъмносивичко, нечитаемо гадно, защото той не се връзва. Изсветлете ги всичките, да пишеш анонимно в жълто, сиво, всякакво, това е страх, това е ужасен страх, ти си много смел, защото не си казваш името, така мисля аз!”, коментира още главният прокурор.