Неочаквано Веселин Маринов "се включи" в заседанието на правната комисия в НС, предизвиквайки суматоха сред представителите на съдебната власт. Хитовият изпълнител се "намеси" точно по време на доклада на държавното обвинение.

Над 30 000 прокурорски акта са внесени в съда през 2018. 30205 са осъдените през миналата година. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров пред правната комисия, представяйки доклад за дейността на прокуратурата за миналата година. 1015 са върнатите досъдебни производства. Това е намаление в сравнение с 2017 с 35,5% по-малко. Проблем пред обвинението остава военното правораздаване. Изключително ниска била натовареността на военните прокурори, както стана ясно от думите на Цацаров. Затова според него трябва да има някакво преструктуриране.

Бюрото за защита към главния прокурор остава в сянка, както заяви обвинител номер едно. През миналата година бюрото е защитило 27 свидетели. По-голямата част са защитени в страната, 9 са релокираните в чужбина. Именно това бюро е защитило застрашените свидетели при последното престъпление в Костенец, когато дълго бе издирван опасният убиец Зайков. Бюрото е било преди това към правосъдното министерство. Тридесет души са работели в него. Не сме допуснали нито един инцидент със защитени свидетели, доволен е главният прокурор. Цацаров иска бюрото да гарантира защита на прокурори и следователи, когато са заплашени. Имаме такива случаи, изтъкна той.

Под прозорците, където се провеждаше заседанието някой многократно пускаше високо хита на Веселин Маринов "Рожден ден". Това е протест на Веско Маринов, пошегуваха се от ДПС. Хамид Хамид подхвърли: "Иска да продължи да пее на митингите на ГЕРБ."

Борисов налага повече контрол в ГЕРБ

Борисов налага повече контрол в ГЕРБ

Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия

Сотир Цацаров също се включи в закачките: "Съмнявам се, че ще успея да го надвикам". Главният прокурор продължи да представя доклада си, но музиката отвън се усили. Повече от това не мога, подчерта той. Наложи се всички прозорци да бъдат затворени въпреки жегата.

Десислава Атанасова поиска повече подробности за работата на бюрото, включвайки се в шеговития тон за музикалното озвучаване отвън. Днес е Ч.Р.Д, такава е песента, отново посочи Хамид Хамид явно със закачка към рождения ден на премиера. Той отвори прозореца, но парчето продължаваше да звучи. Мислех, че е свършило, заяви депутатът и затвори прозорците.

Цацаров пък се оправда, че отвън било шумно и можело да бъде грешно разбран. От думите му обаче се разбра, че не се налага да се дават допълнителни средства за работата на бюрото.

Цветанов: Закачил съм шпайковете на стената
Обновена

Цветанов: Закачил съм шпайковете на стената

Не е казал лоша дума за Борисов, не бил ранен от думите му

Припомняме, че по повод оттеглянето на Цветан Цветанов от ръководството на ГЕРБ премирът Бойбо Борисов заяви, че не желае повече Веско Маринов да му пее на концертите.

По повод думите на премиера в интервю за bTV Цветанов подчерта, че няма да каже лоша дума за Борисов и се гордее, че познава Веселин Маринов.