В момента само съм закачил шпайковете на стената. За всяко едно състезание се обуват шпайковете - лекоатлетите използват шпайкове. Това заяви досегашният зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV.

Припомняме, в последния работен ден на Цветанов в парламента колегите му от неговата парламентарна група му подариха маратонки за дълго бягане.

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ
Обновена

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ

Оставката вече е приета от Бойко Борисов

Засега политическа партия ГЕРБ е партията, най-припознаващата се в моето виждане. Може би ролята ми не е била чак толкова голяма, но съм дал всичко от себе си, каза Цветанов в отговор на въпрос дали ще прави нова партия.

Сега съм зам.-председател в оставка, всичко ще зависи от това, дали въобще ще се занимавам с политика, каза Цветанов.

Имам предложения за работа, ще ги обсъдя със съпругата ми. Хората имат чувствителност към несправедливост, която се случва. Когато си бил достатъчно известен, хората ти помагат, заяви Цветан Цветанов, който напуска партия ГЕРБ след като 10 години бе шеф на изборния щаб и основна фигура при изграждане на партийните структури.

анкета

Как тълкувате оставката на Цветан Цветанов?

Виж резултати

Борисов го е принудил да напусне 54.6%

Лично решение – Цветанов се разкайва 3.1%

Очакван ход, но задкулисно ще дърпа конците 23.3%

ДПС са принудили Борисов да уволни Цветанов 14.6%

Не мога да преценя 4.4%

От вчера имам политическо предложение на партия да отида при тях - малка партия, каза Цветанов без да уточнява кой партиен лидер му се е обадил.

От парламентарните политици му се обадили Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Мустафа Карадайъ, колеги от БСП и Веселин Марешки с благодарност, че са работили заедно. Това е политически коректно да споделя. Запазвам човешките си отношения с всеки един, каза Цветанов.

Цветанов обмислял дълго оттеглянето си и запазил хладнокръвие

Цветанов обмислял дълго оттеглянето си и запазил хладнокръвие

По думите му в ГЕРБ са успели да изградят един функциониращ и работещ политически модел

Цветонов заяви, че не е казал нито една дума по адрес на Борисов. Не смятам, че е редно да казвам нещо лошо за Борисов. Може би това е само негово право, каза досегашният заместник на Борисов.

"Смятам, че след като 18 години си бил с един човек, по-добре да запазиш хладнокръвие, да си спокоен и уверен в това, за което си взел за решение", добави той. Цветанов призна има ли конфликт с Борисов и ще прави ли нова партия.

В очите на Цветанов имаше сълзи, докато обясняваше че е чувствителен и взима решенията си осъзнато "Нищо от казаното от премиера, не ме нарани, защото може би това е нещо, което не съм виждал през всичките тези години. Това е неговото поведение, неговата оценка. Мисля, че хората ще дадат оценка - не аз, не той.".

Цветанов се гордее, че познава певеца Веселин Маринов. "С него се чухме снощи, пътува за поредните покани, които има. "Всеки има своите приятели - било то певци, лекари и хора с различни професии. В това няма нищо лошо", каза Цветанов.

Припомняме, при вчерашното си участие премиерът Бойко Борисов заяви, че не иска Веселин Маринов да му пее на концертите.

Данаил Кирилов отказа да коментира ситуацията в ГЕРБ

Данаил Кирилов отказа да коментира ситуацията в ГЕРБ

По думите му трябва да се изчака анализа на лидера на парламентарната група

Решението на Цветанов да напусне парламента, а по-късно и ръководните постове в ГЕРБ бе взето след като излезе сагата с неговия седми апартамент. Оказа се, че Цветанов, както и други политици от управлението, си е купил апартамент на силно занижени цени. Преди години Цветанов стана известен с шестте си апартамента, които се оказаха собственост на неговата тъща.

На 11 април премиерът Борисов посъветва Цветанов да напусне парламента. На 29 април Цветанов обяви решението си на връщане от САЩ.

Топката започна да се търкаля от 19 март, когато стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка". Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Заричането бе от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред журналисти, но и тя призна, че проверката все още не е възложена и по нея не се работи.