"Подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка."

Това написа във "фейсбук" Цветан Цветанов повод решението му да се оттегли то всички ръководни позиции на ГЕРБ.

В него той обяснява, че е обмислял дълго това решение и го направил днес, защото ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти, по думите му.

"За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините", пише още Цветанов в социалната мрежа.

Той благодари на колегите си за съвместната им работа през последните 13 години в ГЕРБ.

По думите са успели да изградят един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани.

"Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа", пише още Цветанов във фейсбук.

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ
Обновена

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ

Оставката вече е приета от Бойко Борисов

Припомняме, че по-рано днес председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обяви в кулоарите на парламента, че Цветанов напуска всички ръководни позиции в ГЕРБ. 

В края на март Цветан Цветанов подаде оставка, след като избухна скандалът с имотните сделки на хора от властта, купили жилища от "Артекс", на по-ниски от пазарните цени.

Той обаче остана зам.-председател на ГЕРБ, както и пое ръководството на предизборния щаб на партията за европейските избори.ю

Симов: Оставката на Цветанов е халюцинация за прошка

Симов: Оставката на Цветанов е халюцинация за прошка

ГЕРБ замитат следите, смята социалистът

След оставката на Цветанов депутатът Даниела Дариткова пое лидерския пост в парламентарната група на ГЕРБ. Малко по-късно в кулоарите на парламента тя заяви, че никога няма да бъде Цветан Цветанов в парламентарната група, но ще търси диалог и консенсус в работата си.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че не вижда драма със смяната на шефа на ПГ на ГЕРБ. Веселин Марешки пък заяви, че има консолидиране на парламента след излизане на Цветанов.

Няколко дни по-късно стана ясно, че Станислав Иванов Стоянов става депутат от ГЕРБ на мястото на Цветан Цветанов.

Борисов доволен - партията работи и без Цветанов
Обновена

Борисов доволен - партията работи и без Цветанов

Лидерът е доволен от резултата, предвид хейта и участието на президента

анкета

Как тълкувате оставката на Цветан Цветанов?

Виж резултати

Борисов го е принудил да напусне 54.6%

Лично решение – Цветанов се разкайва 3.1%

Очакван ход, но задкулисно ще дърпа конците 23.3%

ДПС са принудили Борисов да уволни Цветанов 14.6%

Не мога да преценя 4.4%