"Колегите ми подариха маратонки и казаха, че със свободата, която имам, е много по-добре да продължа да бягам в този дълъг политически маратон". Това обяви шеговито в кулоарите на парламента Цветан Цветанов в последния си работен ден като депутат в 44-то Народно събрание. Малко преди това депутатът Даниела Дариткова бе избрана на неговия пост като шеф на парламентарната група.

Някои от колегите, които го подкрепили, казали на Цветанов, че в опозицията не знаят какво са си причинили сега, с неговото напускане. Така са му развързали още повече свободата.

В тази връзка Цветан Цветанов поясни, че сега ще има повече време да обикаля общините и да подготвя със структурите предстоящите евроизбори.

Дариткова: Никога няма да бъда Цветанов в парламентарната група на ГЕРБ

Дариткова: Никога няма да бъда Цветанов в парламентарната група на ГЕРБ

Иска да въведе модел на понижаване на агресията

Той гарантира, че е готов да помага на д-р Дариткова и връзката с парламентарната група ще бъде все така силна.

Цветанов подчерта, че партия ГЕРБ е като едно семейство и той винаги се е застъпвал за целостта на структурите.

Той припомни за пореден път, че ГЕРБ е кауза, но има моменти, когато трябва "да направиш крачка встрани и да бъдеш солидарен с колегите си, които са проявили подобен подход в такива ситуации".

Сидеров: Няма драма за смяната на шефа на ПГ ГЕРБ

Сидеров: Няма драма за смяната на шефа на ПГ ГЕРБ

Дариткова е комуникативен и спокоен човек, убеден Сидеров

Цветанов изтъкна още, че ако не си бил подал оставката, това би означавало, че се е вкопчил в позицията шеф на парламентарната група.

Той допълни, че е разговарял с почти всички парламентарни групи и вече има изграден механизъм, по който чрез с диалог да се търси политически консенсус и устойчивост в законодателството.

Марешки вижда консолидиране на парламента след излизането на Цветанов

Марешки вижда консолидиране на парламента след излизането на Цветанов

Имало по-голям кворум за избора на Дариткова