Резултатите от новите медицински методи стават все по-добри, но има редица заболявания, където това е недостатъчно. Там трябва продължително лечение, социална подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания и техните семейства.
Това е и целта на кампанията, която откриваме - да се достави нова, високотехнологична апаратура и да има комплексна подкрепа на децата в нужда и на техните семейства.

Това заяви президентът Румен Радев в Стара Загора, където откри шестнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа".

Тази година тя е насочена към децата с тежки заболявания и закупуване на съвременна специализирана апаратура за лечението им.

"Българската Коледа" не е само кампания, а кауза, която обединява целия български народ, заяви държавният глава.

Той благодари на българските лекари. Президентът обяви, че приключилата кампания 2017/2018г. на "Българската Коледа" в подкрепа на спасения детски живот успя да набере 2 600 000 лв.

С дарените средства са подпомогнати за диагностика, лечение и рехабилитация 505 деца и е закупена медицинска апаратура за 22 лечебни заведения от цялата страна - университетски и многопрофилни болници, рехабилитационни центрове и домове за медико-социални грижи.