Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изрази недоволство от поведението на евродепутата Антония Първанова при вчерашното изслушване на Румяна Желева в ЕП за еврокомисар.

Омерзена съм от начина, по който една българка - член на Европейския парламент, се изправи срещу институциите на държавата си по време на тежкия изпит за еврокомисар на Румяна Желева.
Така коментира в кулоарите на парламента Цецка Цачева представянето вчера на Румяна Желева, като визира изказването на евродепутата Антония Първанова по време на изслушването на кандидата ни.

По думите на Цачева, Първанова не е представила доказателства за твърденията си, за предполагаеми вини. Според председателя на парламента, Румяна Желева се е справила на ниво при изслушването си - била е теоретично подготвена и е отговорила на конкретно зададените въпроси от всички групи от Европарламента.

Румяна Желева има подкрепата на ЕНП и не само на нея, каза Цачева. Тя заяви, че не се съмнява, че кандидатката ни ще получи поста на еврокомисар.