Цветан Василев е организирал цялата тази структура чрез свързани лица, за да може после банката да не притежава нищо, а той да има тези придобити активи. Така депутатът от ДПС и бивш финансов министър в кабинета „Орешарски” Петър Чобанов отговори на въпрос на Нова телевизия кой е откраднал парите от КТБ.

Чобанов смята, че тайният доклад на Alixpartners Services UK LLP доказвал тезата за фирмите-бушони, през които са преминавали кредитите, а в банката да няма никакво обезпечение. По мнението му докладът бил написан професионално.

По думите му ако се погледнели разигравани и разказвани в последните дни от Цветан Василев сюжетни линии щяло да се види, че наистина има кредити, които се дължат на банката от фирми, свързани с Пеевски и неговата майка. Тези кредити обаче са изплатени, подчерта Петър Чобанов, който бе финансист номер 1 точно в периода, в който банката фалира. Той обясни, че дори стойността на тези кредити да е 150 млн. лева, това са 3 % от целия кредитен портфейл на банката.

Чобанов разкритикува ДСБ, които имали депозит от над 2 млн. в банката, а в същото време все търсели истината и били морални стожери.

Герберката Десислава Атанасова е категорична, че мажоритарният собственик и акционерите на КТБ са основните виновни лица за това банката да стигне до несъстоятелност.

Тя обясни, че депутатите могат да се запознаят с тайния доклад за източването на КТБ само в секретната секция на парламента. Освен това той е достъпен само на английски език, за да няма разминавания при превода.