В 11 ОУ „Св. Пимен Зографски" гласуваха транспортният министър Ивайло Московски и вътрешният министър и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Двамата размениха няколко думи, докато изчакваха реда си на опашката пред избирателната секция. Цветанов дойде в спортно облекло заедно с цялото си семейство. Вицепремиерът носеше най-малкото си дете в ръце и разговаряше с колегата си Московски.

Цветан Цветанов и семейството му бяха придружавани от „стабилна" охрана от НСО. Заради многото хора пред избирателната секция обаче вицепремиерът трябваше да почака 30-тина минути.

"Гласувах, за да продължим да градим София, да градим България и всички общини в страната", каза пред журналисти Цветанов след като гласува в столичния квартал „Дианабад".

Много е приятно, че има висока избирателна активност. Това означава, че болшинството от българските граждани са упражнили конституционното си право да гласуват по съвест и ще изберем най-добрия кмет или президент на страната - каза Цветанов.

"Да си призная - за първи път чакам толкова дълго на опашка. Впечатляващо е, че избирателната активност е толкова голяма, надявам се да продължи така през целия изборен ден, защото това е изключително важно", допълни вътрешният министър, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че през целия ден ще се информира от всички структури в страната и ще следи изборния процес.

„От това, което имам като информация от офиса, мога да каже, че няма сериозни нарушения, които да опорочават изборния процес. Компетентните органи реагират адекватно на всеки един сигнал и предполагам, че няма да се допусне опорочаване на изборния процес", допълни още Цветан Цветанов.