"Министър-председателят на държавата е в правото си да възлага и да преразпределя функции по координацията на секторни политики." С тези думи зам.председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира евентуално преразпределение на заеманите постове в правителството. (Коментарът си Цветанов направи преди да стане ясно, че вицепремиерът Томислав Дончев ще поеме Националния съвет по демография и интеграционни политики). Цветан Цветанов участва в конференцията "Трафик на хора и киберпрестъпления" по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

По-важното, според него, е фактът, че е налице законопроект, който е внесен в парламента и утре ще бъде гледан на първо четене, както законопроектът за хората с увреждания, така и този за личната помощ.

"Аз съм убеден, че след вчерашния ден в комисиите, където беше разгледан този законопроект или този пакет от законодателни промени дава увереността, че в утрешния ден ще имаме пълен политически консенсус за приемане на първо четене и в кратки срокове, в рамките на седем дни да могат да бъдат направени предложения между първо и второ четене, за да може работната група да оптимизира текстовете и да отговорим на очакванията както на родителите, така и на обществото".
Цветанов обясни, че ключовият фактор за реализирането на тези политики е финансовият ресурс, а в проектобюджета за 2019 година са заложени повече 150 млн.лв. Според Цветанов по този начин ще се даде възможност на правителството да изпълни своя ангажимент в политиките , свързани с хората с увреждания. Той постави акцент върху средствата и подчерта усилията на правителството и всички институции, допринесли за по-добрата събираемост и за стабилността в държавата.

Според Цветанов обаче цялото напрежение, което се стоварва върху министър-председателя е несправедливо.

Като председател на най-голямата парламентарна група Цветанов заяви, че ще подкрепи законодателството, внесено от МС и законопроектите, припознати от и от БСП и от ПП "Воля", за да може действително да се намали напрежението и да се установи конструктивен диалог.