Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не се притеснява от заявката на главния прокурор Сотир Цацаров да разследва финансовия министър Владислав Горанов за данни, че живее в жилище, дадено му от бизнесмен.

Всеки един в България може да бъде проверяван, коментира Цветанов в кулоарите на парламента. Няма човек, който може да бъде защитен, отсече Цветанов и проверките са нещо норрмално и закономерно.

Цацаров: Ако Пеевски ми е давал по 100 000 евро, те не са достигали до мен

Цацаров: Ако Пеевски ми е давал по 100 000 евро, те не са достигали до мен

Започва прокурорска проверка срещу Владислав Горанов…

Зам.-председателят на ГЕРБ не е питал Горанов верни ли са твърденията и къде живее. Цветанов не искал да налага такъв контрол върху герберите. Според него компетентните органи трябвало да си свършат работата и самият финансист номер едно да коментира темата.

Заместник-председателят на ГЕРБ припомни, че публичните лица декларират имуществото си. Разговарям с колегите, но не ги питам в личните им моменти какво правят, с кого си лягат и къде живеят, подчерта Цветан Цветанов.

Припомняме, вчера в Шоуто на Слави главният прокурор Сотир Цацаров обеща да се направи проверка за това финансовият министър Владислав Горанов дали живее в апартамент с наем около 1800 евро на месец. Твърдението е, че апартаментът му е предоставен от бизнесмен.

Цветанов вярва, че догодина може да се присъединим към Шенген първо по въздух, евентуално и вода и после и по сухопътни гаранции.