Кметът на Стара Загора Живко Тодоров не мисли, че редовият член Цветан Цветанов ще тръгне да прави нещо срещу партията ГЕРБ. "Тя е в неговата кръв", заяви Тодоров, който се е чувал по телефона с Цветанов след оттеглянето му.

Живко Тодоров не мисля и че Цветанов ще започне работа за други хора, въпреки че самият той обяви в събота, че е получил такова предложение.

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ
Обновена

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ

Оставката вече е приета от Бойко Борисов

Кметът Тодоров и член на ИК на ГЕРБ припомни съдбата на партия "Баста", която бе създадена от бивши членове на ГЕРБ и която се разпадна скоро след създаването си.

Според Живко Тодоров в политиката няма място за сръдни, а подаването на оставка или оттеглянето на даден политик не трябва да бъде драма.

Тепърва предстояло изграждането на по-голяма екипност на ниво Изпълнителна комисия, но според кмета на Стара Загора не трябва да има автоматично разпускане на цели организации, каквото очакване създаде Борисов с критиките си към партийните организации в Ямбол, Плевен и Добрич. Тодоров потвърди обаче, че ще има стрес-тестове по места.

Лично за себе си Живко Тодоров заяви, че е работил и с Борисов, и с Цветанов.

"Хубаво е, че премиерът иска тази партия да я има и след него, след време, след 20, 30 и 50 години. Пред ГЕРБ има много дълъг път", убеден е Тодоров.

Цветанов не е незаменим според Менда Стоянова
Обновена

Цветанов не е незаменим според Менда Стоянова

Изборната победа не била на Борисов, а на ГЕРБ