"Няма незаменими хора". Това заяви пред БТВ шефката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова по повод оставката на Цветан Цветанов от ръководните постове в структурите на ГЕРБ.

Стоянова каза, че се е видяла за последно с Цветанов в петък в централата на ГЕРБ, когато той й съобщил, че подава оставка.

За евентуалните промени в кабинета тя посочи, че ГЕРБ вече доста години са на власт и някои хора се поизхабили. Всякога в едно управление искало нови хора, млади хора, както посочи Стоянова.

Цветанов няма да работи за други, убеден Живко Тодоров

Цветанов няма да работи за други, убеден Живко Тодоров

ГЕРБ е в неговата кръв

По думите ѝ победата на изборите за Европейски парламент е постигната от партия ГЕРБ.

"Спечели политиката на ГЕРБ", отговори тя на въпроса дали това е изборна победа на премиера Бойко Борисов или на Цветан Цветанов.

Според нея с победата на изборите хората оценяват постиженията в икономиката и искат това да продължи.

Според Стоянова е нормално по средата на мандата да има преглед на коалиционното споразумение. Основните цели от споразумението обаче вече били постигнати.

По думите й Цветанов бил прекрасен организатор, работел много време за ГЕРБ, но незаменими хора няма. Стоянова не смята, че тя трябва да дава оценки за работата на Цветанов, тъй като щяло да се види дали е силно преувеличена неговата функция в ГЕРБ.

Иво Христов: Победата на ГЕРБ е морално поражение за България

Иво Христов: Победата на ГЕРБ е морално поражение за България

Това била победа на апатията над здравия разум и на автокрацията над демокрацията