Очаквах ГЕРБ да се срине напълно на евроизборите, тъй като никое общество не би толерирало подобна партия. Това заяви пред БТВ евродепутатът от БСП Иво Христов.

"Българското общество е някаква аномалия, щом е склонно да преглътне и търпи това", посочи Христов и допълни, че няма гражданска енергия изборите да бъдат оспорени.

С риск хората да не му повярват, Иво Христов е огорчен от изборния резултат и общия резултат, който "е победата на апатията над здравия разум и на автокрацията над демокрацията от гледна точка на политолога".

По думите му победата на ГЕРБ на изборите е едно морално поражение за България. Според Христов не премиерът Борисов спечелил изборите, а този, който контролира комисиите - Цветан Цветанов. Той има решаващ принос за победата на ГЕРБ на изборите за Европейски парламент.

Победата на ГЕРБ - защото Борисов обикалял като чудодейна икона

Победата на ГЕРБ - защото Борисов обикалял като чудодейна икона

Христо Проданов призна и за вътрешнопартийни конфликти в БСП

Иво Христов намира за изключително омерзителен начина, по който Цветанов бил низвергнат. Той се пошегува, че Цветанов трябва да създаде фракция ГЕРБ от бушони, както има ГЕРБ младежи и жени, тъй като много бушони изгорели при управляващите.

Според Иво Христов, дори да се констатират нарушения на изборите, няма да последва нищо, защото изборите били спечелени с манипулация на много нива, за да се каже, че могат да бъдат честни и почтени.

Той е съгласен, че заплатите на евродепутатите са прекалено високи, но ако човек влиза с користни намерения в политиката, той няма интерес да ходи в Европа, а трябвало да си стои в България и да си строи къщи за гости. Според него битовата логика на хората убива политическото действие.

Водещият на сутрешния блок пусна видео на изказване премиера Бойко Борисов след победата на ГЕРБ на евроизборите. По думите на Иво Христов "гледа проповедник на любовта, бивш охранил, със своята фланелка и небръснат, който разиграва самодоволния скеч как бил братовчеда си навремето и сега бил проивниците си. Сега той говорел кой сее жлъч и омраза".

Свиленски: Докато българите не разберат, че проблемът е Борисов, ще получават по някой Цветанов

Свиленски: Докато българите не разберат, че проблемът е Борисов, ще получават по някой Цветанов

БСП с амбиция за победа на местните избори

Иво Христов негодува, че никой не питал премиера за братовчеда му в Барселона. На въпрос участва ли президентът Румен Радев в кампанията за евроизборите, той отбеляза, че президентът участва винаги от принципни съображения в политическия живот.

"Когато ГЕРБ реагират като опарени срещу корупцията, е, защото са се припознали", атакува Иво Христов управляващите.

Отношенията между него и президента са идеални и продължават да работят по стратегически теми. Той не съветва Корнелия Нинова, но когато се видят, обменят мнения. Преди 4-5 дни се видели с лидера на БСП и обсъдили изборните резултатите. Тя изглеждала много мотивирана и поражението не я притеснило.

Големият победител - Борисов, големият губещ - стратегията Нинова

Големият победител - Борисов, големият губещ - стратегията Нинова

Социолози признават, че е трудно да се измери готовността на българските гласоподаватели