С оглед на постигнатите резултати на евроизборите амбициите ни ще бъдат за победа на предстоящите местни избори. Това заяви заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" и председател в оставка на Предизборния щаб на партията Георги Свиленски пред БНР.

Той посочи, че българското общество трябва да поиска промяна, за да може тя да се случи, а това не ставало в интернет и Фейсбук.

Според него "проблемът се казва Бойко Борисов и докато българските граждани не го разберат, винаги ще получават по някой Цветанов, който да реализира политиките на Бойко Борисов".

Борисов доволен - партията работи и без Цветанов
Обновена

Борисов доволен - партията работи и без Цветанов

Лидерът е доволен от резултата, предвид хейта и участието на президента

Свиленски призова гражданите да участват в политическия живот.

Относно ниската избирателна активност на евровота той заяви, че са виновни те - политиците, че не са представили програма, която хората да харесат. Той обаче не вижда възможност за промяна в никоя посока.

Свиленски подчерта, че БСП е заявила промени и в ръководството, и курс за промяна.

Изборът на лидер можело да разсее БСП преди местните избори

Изборът на лидер можело да разсее БСП преди местните избори

Кирил Добрев: Никой не ходи в къща, където се карат

Председателят иска кредит на доверие от партийните членове, за да изведе партията като победител на следващите местни избори. По този начин той обясни предложението на Корнелия Нинова за вътрешнопартийни избори. Той изрази убеденост, че социалистите ще успеят да организират избори и в рамките на месец да изведат начело фигура с високо доверие.

Според него най-важната промяна е да бъде прекъснат настоящият модел.

Вероятно в парламента ще се говори повече за доходи и това няма как да не се отчете като наш принос, каза още Свиленски.

Нинова призна, че загубата на евровота й тежи

Нинова призна, че загубата на евровота й тежи

Социалистите загубили, защото вярвали, че ще получат негативния вот срещу ГЕРБ