Да изпуснеш за пореден път победата, много боли, това призна в студиото на БТВ социалистът Кирил Добрев.

Според него обаче БСП е загубила изборите преди всичко заради ниската избирателна активност. Срещу моята партия бе изправен целият държавен, административен и управленски ресурс, посочи Добрев.

Въпреки това той призна и много грешки от страна на БСП - самия старт на кампанията, безкрайните скандали, в които непрекъснато са участвала - и вътрешнопартийни и външни. По думите на Добрев те не са дали на хората възможност да ги подкрепят.

Нинова призна, че загубата на евровота й тежи

Нинова призна, че загубата на евровота й тежи

Социалистите загубили, защото вярвали, че ще получат негативния вот срещу ГЕРБ

Самото редене на листата, за което БСП е много критикувана, според Кирил Добрев е много спорно, тъй като с името на Сергей Станишев се свързват поне 10 загуби, включително и срещу ГЕРБ. Въпреки мнението си Кирил Добрев посочи, че от скандала дивиденти е извлякъл само Сергей Станишев. Той е президент на ПЕС, а БСП с ПЕС имат и остават да имат много различия.

Никой не ходи на гости на хора, които непрекъснато се карат, обясни Кирил Добрев. За оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, той посочи, че след всички загуби на БСП назад във времето няма нито една оставка, а сега тя внася нов стил в политиката - европейски.

Според Добрев дори и в момента, с курса, поет от Корнелия Нинова за избор на нов председател, БСП може да си сложи прът в колелата преди местните избор.

Нинова ще се бори отново за доверието на социалистите

Нинова ще се бори отново за доверието на социалистите

Лидер за първи път ще се избира пряко от цялата партия

И при единия път (избор при новия устав пряко на лидер на БСП), и при другия път (по стария устав), трябва време, обясни Добрев, според когото всяка една от тези процедури би разтърсило партията. Той си задава въпроса дали е удачно да вкарваме партията в подобен тип действия в разгара на лятото, а е по-удачно "да запазим партията в готовност за това, което ни предстои - местните избори".

Въпреки това в БСП са изчислили, че ако европейските избори са били местни, то социалистическата партия би била на балотаж в 200 общини.

Кирил Добрев оцени Цветан Цветанов като "история в българската политика, лоялен и коректен" и прогнозира, че на Борисов би му било страшно трудно без Цецо. Добрев наричаше Цветанов ту с цялото му име, ту с краткото "Цецо". Той отрече да е канил Цветанов в социалистическата партия и припомни, че БСП са противници, включително и на неговата политика. "Там, където стъпеше Цецо, се появяваше страхът", оцени Добрев.

Според него БСП ще участва в свалянето на това правителство, но хората все още не вярват, че БСП сама може.

Цветанов: Закачил съм шпайковете на стената
Обновена

Цветанов: Закачил съм шпайковете на стената

Не е казал лоша дума за Борисов, не бил ранен от думите му