Получаването на дарения не е укоримо. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от БТА. Той подчерта, че няма никакъв ангажимент към никой, извършил дарение към МВР.

В не малката си част мотивацията за подобни дарения е добре свършена работа от страна на полицията, посочи Цветанов и допълни, че МВР има добрата практика да се самосезира и по материали от медиите. Министърът подчерта, че трябва да се прави разлика между спонсорство и дарение.

Като пример за ефективността на МВР и липсата на "чадър" над техни служители, той посочи случай с разкриването на престъпна група, извършила обир в казино в Шумен, където има съпричастност на полицай. Това, по думите му, по никакъв начин не е създало предпоставки за прикриване или укриване.

По отношение на твърденията, че има списък с привилегировани номера на автомобили, които не подлежат на проверка, Цветанов заяви, че ако се установи подобна практика, силовото ведомство ще бъде безкомпромисно.

Той обясни, че в инспектората на МВР е получен анонимен сигнал и по него се извършва проверка, която трябва да приключи до месец. Независимо, че никой не застава с лицето си, ние сме предприели необходимите действия, коментира министърът. Цветанов отказа да посочи населеното място, което се цитира в сигнала.