Остри критики отправи председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов към БСП и президента Румен Радев. 

БСП ежедневно търсят само конфронтацията и не се интересуват от нищо друго, освен от това да съсипят страната. Те вече ще имат още един инструмент за популяризиране на техните лъжи. Тяхната нова телевизия ще бъде телевизия на лъжата. Президентът Радев и БСП са едно цяло. Румен Радев не е обединител на нацията, той не гради мостове. Единственото, което прави, е координирано с БСП да се опитват да съсипят държавата". 

Това заяви Цветанов. Той направи изявлението пред над 500 представители на ГЕРБ-София от всички 24 райони на столицата.

Това се случи по време на представянето на ръководствата на районните структури на ГЕРБ-София, което се проведе тази вечер в НДК, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите му на предстоящите догодина европейски избори БСП ще заложи на антиевропейско говорене с надеждата ГЕРБ да се провали и да има предсрочни избори. "От БСП тръгнаха из страната, за да представят своята визия, с което само показаха колко чужди са им проблемите на хората. При ГЕРБ е точно обратното - нашата сила е именно непрекъснатият ни контакт с гражданите", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ.

БСП внесе в СЕМ документи за своята "Българска свободна телевизия"

БСП внесе в СЕМ документи за своята "Българска свободна телевизия"

Нинова вярва, че в нея ще се изразяват без страх истината и фактите, без цензура

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и темата с оставките на тримата министри. "Те не заслужаваха да си тръгнат, но с поемането на политическата отговорност от тяхна страна бяха пресечени всички внушения и провокации, които неизменно щяха да последват", отбеляза той.

Очаквано бяха засегнати и постиженията на Европредседателството. 

Цветанов подчерта, че с председателството на Съвета на ЕС, България трайно се е утвърдила като сериозен фактор на Балканите. По думите му европейската перспектива пред Западните Балкани отново стана възможна, благодарение на България и премиера Бойко Борисов.

"Председателството приключи изключително успешно, а БСП говорят само за негативи. Доколкото разбрах, днес са се срещнали с европейски посланици, като и пред тях са се изложили, защото предложената от тях визия категорично не кореспондира с реалното състояние и икономическите показатели на страната. Нинова настоява да бъдем като страните от Вишеградската четворка, но тя забравя, че именно за тези страни се очаква да получат с 24% по-малко средства за кохезионна политика, докато България ще получи с 2 млрд. лв. повече", уточни Цветанов.