Трябва да се знае кой е опозиция и кой подкрепя правителството, заяви пред Нова ТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

"Когато наближават избори имаме доста неадекватно поведение от страна на нашите коалиционни партньори", поясни той.

Борисов „изтръгна” от реформаторите активна самокритика и подкрепа
Обновена

Борисов „изтръгна” от реформаторите активна самокритика и подкрепа

Всяка една от партиите в коалицията потвърдиха подкрепата си за управленската програма и за стабилността на мнозинството.

"Важно е да отчетем различията, които има в Реформаторския блок. Днес ние не разчитаме на първоначалните 23, а само на 13 техни представители. Имаме проблем със събирането на 121 народни представители, за да имаме стабилен парламент", поясни Цветанов във връзка с вчерашния скандал в парламента.

"Когато националните интереси се слагат на масата, партийните трябва да отидат на заден план. Благодаря на опозицията, че в много от случаите сме разчитали на техните гласове, защото знаем, че това, което правим, е в интерес на гражданите и за подобряване на стабилността на страната", коментира заместник-председателят на ГЕРБ.

"Проблемът от последните дни е несъстоятелното твърдение, че Изборният кодекс е бил правен под диктовката на ГЕРБ. Там имаме предложение от Реформаторския блок и Патриотичния фронт и ние се съобразихме с тях. Всичко е взето на база много дискусии, обсъждания и консенсус между тях. Без тях ние нямаше как да имаме днешното решение", допълни Цветанов.

"Сега идват изборите и те осъзнават, че тяхното решение ще ги ощети", категоричен беше той и добави, че ще влязат в пленарната зала, но само ако има смислен дебат.

"Нека изборите да не бъдат основание за нагнетяване повече напрежение. Имаме нужда от спокойствие и стабилност", призова той като заяви, че е необходима победа още на първия тур, за да не се харчат излишни средства за втори тур.