Не сме говорили нито за брак, нито за развод. Никой в залата не е поставял въпроса дали някой подкрепя ГЕРБ. 

Това каза здравният министър Петър Москов след продължилата близо три часа среща с представителите на партиите в коалицията по време на оперативно заседание в Министерски съвет. В срещата участваха и министрите от кабинета.

От думите на Москов става ясно, че и патриотите са потвърдили верността към управлението.

Никой в залата не е поставял въпроса дали някой подкрепя ГЕРБ. Всяка една от политическите партии в коалицията потвърдиха подкрепата си за управленската програма и за стабилността на мнозинството, изтъкна здравният министър.

Бесен, Борисов готов да къса с реформаторите
Обновена

Бесен, Борисов готов да къса с реформаторите

Заплаши, че ако не спечелят на 6-ти, се отдръпват от всякакви коалиции

Припомняме, след днешните скандали в парламента премиерът Борисов свика извънредна сбирка са управляващата коалиция.

Тя продължи повече от три часа, без да има официална информация за обсъждани теми и проблеми.

От СМС-и, изпратени от заседанието до медии, близки до властта става ясно, че в началото премиерът остро и агресивно е критикувал реформаторските министри. Той им е повторил, че е на път да се откаже от коалицията и условие за това е насроченото за вторник извънредно заседание на НС.

Борисов дестабилизира България, обяви ДСБ

Борисов дестабилизира България, обяви ДСБ

Опасно, срамно и политически недопустимо е Борисов

Последвала е активна самокритика от страна на реформаторите. Единствените обаче, които лаконично коментираха бяха Москов (член на опозиционната ДСБ) и Найден Зеленогорски.

На въпрос за позицията на ДСБ, които по-рано днес обявиха, че Борисов дестабилизира България, Найден Зеленогорски заяви, че ДСБ са обявили от преди една година, че са в опозиция, но подчерта че реформаторите подкрепят това управление и имат положителна оценка към министрите от кабинета и заяви:
Няма да тласнем България към спиралата на предсрочни избори и да дадем властта на ДПС и БСП на тепсия.

За преподписване на споразумението с приоритетите на правителството се обяви Кунева

За преподписване на споразумението с приоритетите на правителството се обяви Кунева

За да сме убедени, че цялото мнозинство стои зад тях

На въпрос обаче дали ДСБ са част от коалицията на РБ, той отговори утвърдително.

Не сме чули искания за оставки или за излизане от коалицията, каза още Зеленогорски. Той изтъкна, че по време на кампания е нормално да има напрежение, защото и трите партии имат свой кандидат за президент.

Ако някой си мисли, че ние сме хора, които можем да бъдем подложени на другарски съд, вероятно много се лъже, подчерта още Найден Зеленогорски.

Главчев свика за втори път извънредно заседание на НС
Обновена

Главчев свика за втори път извънредно заседание на НС

Заседания ще има във вторник и сряда

Той посочи, че преди 3 часа са провели заседание с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ, в което са преценили кой е най-удачният вариант за дневен ред за заседанието във вторник и уточни, че в него влизат трите точки, които са важни за РБ - създаване на анкетна комисия за "Белене", промени в изборния кодекс и понижаване на лихвите по вземанията.

Има известно влошаване на комуникацията на коалицията в Парламента, призна той и изтъкна, че ще я подобрят. Допълни, че ще направят всичко възможно предизборната кампания да не се отрази зле на управлението на държавата.

България е изправена пред изключително тежки предизвикателства. Трябва да продължим с подкрепата на мнозинството и на правителството. Разбира се, понякога се повяват и искри, заключи Зеленогорски.