Демократи за силна България (ДСБ) разпрати до медиите позиция - отговор на коментара пред журналистите в парламента от днес на премиера Бойко Борисов.

Според ДСБ е опасно, срамно и политически недопустимо Борисов да дестабилизира държавата с предизборна цел.
Заплахите срещу политически опоненти, бягството от парламентарен дебат и ограничаването на изборните права на българите в чужбина свидетелстват за недопустима слабост на премиера в кризисна международна обстановка, се казва в позицията на демократите.

Те призовават: "Нека Борисов поеме политическата си отговорност и подаде оставка след неизбежната изборна загуба, а не да хвърля държавата в хаос по време на кампания."

В изявлението от ДСБ се обръщат и към партньорите си от Реформаторския блок с призив да гарантират стабилността и сигурността в страната, като се включат активно в кампанията на своя кандидат за президент Трайчо Трайков, а не в "партийни договорки с ГЕРБ".

Само изборът на силен и независим десен президент ще предпази държавата и обществото от несигурността и слабостта на премиера и мнозинството, заявяват от централата на ДСБ.

Призивът към партньорите от РБ явно е провокиран от информацията, че премиерът Борисов свиква извънредна оперативно заседание на Министерски съвет следобед.