Настояваме за преподписване на споразумението с приоритетите на правителството, за да сме убедени, че цялото мнозинство стои зад тях. Това ще даде яснота кой подкрепя и кой не тези приоритети.

Това заяви в предаването "Панорама" по БНТ вицепремиерът и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева, съобщиха от пресцентъра на партията. 

За да може РБ да изпълни програмата си е необходима подкрепата от всички, заставащи зад мнозинството. Същото важи и за ГЕРБ. Не бива да бъде подценявана и подкрепата, която РБ дава, каза Кунева. Четиримата министри на РБ влагаме много усилия за реформиране на секторите, за които сме отговорни, както и колегите от Парламентарната група, добави тя.

Днешният разговор в Министерски съвет беше конструктивен, между зрели хора, коментира Кунева.

Припомняме, че след днешните скандали в парламента премиерът Борисов свика извънредна сбирка са управляващата коалиция.

Тя продължи повече от три часа, без да има официална информация за обсъждани теми и проблеми.

От СМС-и, изпратени от заседанието до медии, близки до властта става ясно, че в началото премиерът остро и агресивно е критикувал реформаторските министри. Той им е повторил, че е на път да се откаже от коалицията и условие за това е насроченото за вторник извънредно заседание на НС.

След срещата стана ясно, че партиите в коалицията са потвърдили верността към управлението, въпреки разногласията си.

Не бива да се заиграва с национални приоритети като българското образование и темите, по които има съгласие, да се използват в предизборната кампания, каза още вицепремиерът.