Министърът на вътрешните работи Валентин Радев не трябва да подава оставка. Това заяви пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Виждам какво прави министър Радев, той се старае максимално, изисква много от професионалистите и те трябва да положат максималните усилия, за да може действително да отговорим на очакванията на обществото", аргументира се Цветанов.

Валентин Радев не слуша исканията за оставка

Валентин Радев не слуша исканията за оставка

От Ботевград няма да бъдат командировани полицаи

Цветанов коментира вотът вотът на недоверие срещу правителството на тема "Сигурност", който ще бъде внесен от БСП.

Според председателят на ПГ на ГЕРБ вотът на опозицията е обречен на неуспех.

По думите на Цветанов е имало период, в който системата е работела много ефективно. "Имаше престъпления при първия управленски мандат, които бяха разкривани. Най-тежките осъдителни присъди в годините на прехода са по делото "Килърите". Тогава създадохме необходимата организация, направихме съответните реформи, за да може системата да бъде ефективна и да градим доверие сред обществото", категорично заяви Цветанов и допълни, че системата на МВР умишлено е била съсипана при управленския мандат след ГЕРБ.

Шефът на МВР за област София подаде рапорт за пенсиониране

Шефът на МВР за област София подаде рапорт за пенсиониране

Заради бягството и убийството на Владимир Пелов

"Беше закрита ГДБОП, тя беше прехвърлена към ДАНС. Всички оперативни дела, по които имаше много оперативна информация и подготовка за реализация срещу организираната престъпност, не видяха бял свят. Имаше умисъл за съсипването на системата на МВР", отсече Цветанов. Според него щетите, нанесени от БСП, все още са "неизлекувани".

Цветанов продължи - всички професионалисти през 2013 г. са били уволнени и премахнати от системата, нямало нито един от онези, които разкривали тези тежки престъпления. Като пример Цветанов посочи бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев.
"Той напусна, защото не искаше да участва в "погребението на МВР" под ръководството на Цветлин Йовчев", натърти Цветанов.

Валентин Радев призна за грешки в МВР по случая Пелов

Валентин Радев призна за грешки в МВР по случая Пелов

Директорът на МВР София-Област освободен, защото не се е справял

Относно спора между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова Цветанов изрази увереност, че ще се постигне консенсус около законопроекта на Симеонов за шума.

Могло да се търси компромис законът да не важи за всички населени места, така че в някои градове или курорти градоначалниците да имат възможността да позволят вдигането на шум в заведенията да се удължи с 1-2 часа.

Симеонов готов да хвърли оставка
Обновена

Симеонов готов да хвърли оставка

Саботажът на Ангелкова обезсмислял работата му